Mappings

illustratie | vrij werk

Eind 2021 heb ik een onverwachte keuze gemaakt, namelijk verhuizen naar het zonnige Bonaire! Het was al lange tijd een droom van mij om het Scuba duiken naar een hoger niveau te tillen en de Divemaster training te gaan volgen. Deze wens is inmiddels meer dan vervuld en sinds februari 2022 werk ik naast Omula, ook als Divemaster bij duikschool Wannadive.

Tijdens mijn DM training kreeg ik de opdracht om een dive site te ‘mappen’, ofwel: het in kaart brengen van een duiklocatie. Deze opdracht was mij op het lijf geschreven en ik ging er met vol enthousiasme mee aan de slag. Met mijn toenmalige ‘DM trainee’ Mats heb ik dive site ‘The Lake’ gekozen. Hier hebben wij verschillende duiken gemaakt, data verzameld en ik heb onderwater de vorm van het zandmeer nagetekend op een plastic board. (niet eenvoudig!)

Om ook onderweg mijn ‘creatieve ei’ kwijt te kunnen, had ik voor Bonaire een mini aquarel-set gekocht. Deze kwam nu goed van pas! Ik begon met vissen en koraal tekenen die ik tijdens de duiken veel had gezien, gevolgd door de kaart (het meer) zelf. Nadat ik alle losse elementen had ingescant heb ik mijn bekende Adobe software gebruikt om alle elementen samen te brengen. Ik ben gek op die oude maritieme kaarten, met al die lijnen en zwart-witte blokken rondom. Dit was mijn inspiratie voor het uiteindelijke ontwerp.  

Mijn project werd goed ontvangen! De vele complimenten en het enthousiasme van iedereen deed mij besluiten om er meer te gaan maken. Mijn volgende uitdaging was de Hilma Hooker, het bekende scheepswrak van Bonaire. Het voelt zo fijn om op deze manier mijn twee passies samen te brengen en iets te maken waar mensen blij van worden. Inmiddels liggen de kaarten als A3 en A2 posters in de winkel van Wannadive, hopelijk volgen er binnenkort meer winkels!

Momenteel ben ik druk bezig met een nieuwe kaart… Bonaire’s bekende Zoutpier!