Logo & toepassing

De herkenbaarheid van ieder bedrijf of organisatie begint met een logo. In de afgelopen jaren heb ik er veel ontworpen en ik vind het nog altijd één van de leukste dingen om te maken. De perfectionist in mij kan zich helemaal laten gaan, om ieder lijntje tot in de puntjes te verfijnen. Eindeloze variaties met letters, stijlen, vormen en kleuren, maken het ontwerpproces van een logo altijd weer uniek.

Shegong

Qigong coach voor vrouwen. Qigong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke balans te behouden en te verbeteren. In de letter S is een vereenvoudigde versie van het Chinese Yin en Yang symbool verwerkt, wat refereert naar die balans.

Find It

Een bedrijf in Wanaka dat ondergrondse 3D metingen doet om kabels en leidingen te vinden, voordat er gegraven gaat worden. Gezien zij vooral berggebieden meten, heb ik het signaal symbool samengevoegd met een bergketen.

The Crowded House

Een hostel en guesthouse in Maleisië, waar ik een maand als vrijwilliger werkte en dit logo & bord heb gemaakt. Het hostel is gelegen naast het regenwoud onder een boom met een neushoornvogel familie, deze heb ik daarom terug laten komen in het logo.

The Global Eyes

Een reisblog over bewust reizen, zonder overbodige luxe. De letter O en de grote cirkel vormen samen zowel een oog als een wereldbol met zonsverduistering.

Lentfert

Een elektrotechnisch ingenieur, gespecialiseerd in het neerzetten van windmolenparken op zee. Het windmolen symbool bestaat uit de kleuren; rood, blauw en geel, wat de drie hoofdkleuren uit de bedrading zijn.

De Reizende Vegetariër

Een reis en food blog voor vegetariërs en veganisten. Het logo is handgeschreven en geeft samen met de blaadjes een (milieu)vriendelijke uitstraling. Inmiddels is zij verder gegaan onder een nieuwe naam; Vegan Travel Life.

PEEC

Een elektrotechnisch ingenieur en adviesbureau. Ik heb gebruik gemaakt van steeds dezelfde onderbroken cirkel voor alle vier de letters, twee daarvan zijn aan elkaar verbonden zoals de lijnen op een moederbord.

Binno

Binno adviseert en ondersteunt gemeenten met het implementeren van ‘Shared Governance’: vormen van bestuur waarin gemeente, inwoners en andere partijen samen verantwoordelijkheid nemen voor de publieke zaak. Binno staat voor Bestuurs Innovatie en wordt afgekort tot BI, de letter B heeft daarom beide letters in één vorm zitten.