BBA Binnenmilieu

logo | huisstijl concept

Tijdens mijn loopbaan bij Studio Piraat in Den Haag heb ik aan veel mooie projecten mogen meewerken, waaronder ook BBA Binnenmilieu.

BBA is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het binnenmilieu en de effecten ervan op de mens. Zij onderzoeken de kwaliteit van lucht, temperatuur, licht en geluid. Het bedrijf richt zich op onzichtbare materie, wat visualiseren niet direct eenvoudig maakt. Mijn idee was om een rustige en zachte huisstijl te ontwerpen, zonder poespas.

Ik heb hiervoor vier cirkels gebruikt, drie daarvan als basis voor de naam en de vierde als ondergrond. De huisstijl heeft een donkere hoofdkleur en vier pasteltinten. Met deze vier tinten heb ik diverse binnenklimaten gevisualiseerd door gebruik te maken van een kleurverloop. Hiermee wordt zichtbaar dat een binnenmilieu wordt bepaald door meerdere factoren, die samen een unieke combinatie maken. De fotografie is ruimtelijk en veelal symmetrisch, net als het logo. De drie kleine cirkels samen zijn een herkenbaar element om in alle online en offline publicaties te gebruiken.